20 Kasım 2011 Pazar

Peugeot 308 RC Z



Peugeot 308 RC Z

Yaratıcı siluetler sadece tutkulu tasarımcı ve mühendislerin sınır tanımayan hayal güçlerinden kaynaklanır. Bu anlamda, tasarımcı ve mühendislerin üretken beyinleri bazı fikirlerini en çılgın şekillerde dile getirmek için birleşiyorlar. Gerektiğinde, düşünceler somutlaşarak rüya ile gerçeğin sınırlarında bir otomobil yapısını gün yüzüne çıkarıyorlar. Peugeot’nun konsept otomobili 308 RC Z bu tür süreçlerden geçerek geliştirildi.
308 RC Z en basit anlamı ile gerçek sürüş zevki iksiri olarak Peugeot tarafından sunulan, hafif yapısı, verimliliği ve çevreye olan saygısı ile güçlü hisler ve heyecanlar uyandırabilecek, sürüş zevkinin hayata geçmiş halidir.

308 RC Z kullanışlı, modern bir 2+2 coupé’dir.


308 RC Z’de 1.6 litre THP turbo-şarjlı benzin motoru kullanılmaktadır. Bu konsept otomobil için özel olarak geliştirilen 1.6 litre THP motor, maksimum 160 kW (≈218 bhp) güç üretmektedir. Bununla birlikte, çok düşük motor devrinde maksimum 280 Nm tork (veya aşırı şarj fonksiyonu ile 300 Nm) sayesinde inanılmaz esneklik sunmaktadır. Bu değerler tüm sürüş koşulları altında mükemmel sonuç vermektedir.


Motor; tamamen yeni 6 vitesli manuel vites kutusu ile donatılmıştır.


Bu motor 308 RC Z’in özellikle performansı ve yakıt tüketimi arasında etkili bir uyum sağlamaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder